TEKİRDAĞ / ŞARKÖY - Hoşköy Ortaokulu

Ock

Bakanlığımız Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından aylık olarak yayınlanan, sınavla öğrenci alacak ortaöğretim kurumlarına ilişkin örnek sorularla birlikte; beceri temelli testlerin ve kazanım kavrama testleri sınıflarda çözüldü.

Ock

El Yıkama, Hijyen, Sağlıklı Beslenme, Diş Sağlığı ile ilgili eğitici sunumlar izletildi.

Ock

OKULUMUZDA TUTUM YATIRIM VE YERLİ MALI HAFTASI ETKİNLİKLERİ DÜZENLENDİ. YÖRESEL ÜRÜNLERİN ÇOĞUNLUKTA OLDUĞU YİYECEKLER SINIFLARDA TÜKETİLDİ VE YERLİ ÜRETİMİN ÖNEMİ VURGULANDI.

Ara

Okulumuz tecrübeli öğretmenlerinden Melek Tüysüz öğretmenlik hayatı boyunca yaşadığı anıları diğer öğretmen arkadaşlarımızla paylaştı. Ayrıca Süleyman Sarıbaş ve Gonca Babadağın 2015 yılında yayınlanan 'Temel Eğitimin Temel Sorunları' makalesini Fen Bilimleri öğretmenimiz Sinem Soysal okumuştur.

Ara

Öğretmenlere mesleki aidiyet ölçeği sonuç raporunda belirlenen iyileştirmeye açık alanlara yönelik iyileştirme çalışmaları yapıldı.

Ara

Marmara Denizi'ne Mavi Nefes Ol Projes kapsamında Turmepa Temiz Deniz Derneği okulumuz öğrencilerine farkındalık eğitimi vermiştir.

Kas

24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLAMASINI HOŞKÖY BELDESİ DÜĞÜN SALONUNDA SEMİHA KAFAF'IN HAZIRLADIĞI PROGRAM İLE KUTLADIK.

Kas

Milli Ağaçlandırma Günü kapsamında 11 Kasım tarihinde okulumuzda fidan dikildi.

Kas

10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü ve Haftası Programı çerçevesinde okulumuzda anma programı düzenlendi.

Kas

Öğretmen memnuniyet anketi ile öğretmenlerin okula kendilerini ait hissetmelerini sağlayacak etkinlik planlanası yapılmıştır. Genel olarak öğretmenlerimiz okulumuzda kendilerini mutlu hissetmektedirler.

Kas

Velilere yönelik yapılan anket çalışmasında genel olarak velilerimizin okuldan memnun  oldukları göze çarpıyor. Velilerimiz sosyal ve kültürel olarak etkinliklerin artmasını talep etmişler. Bunla ilgili okulumuzda satranç kursu,drama kursu,akıl ve zeka oyunları kursu ve beden eğitimi öğretmeni tarafından basketbol,voleybol,masa tenizi branşlarında egzersiz açılmıştır. İlgili öğrenciler bu kurslara katılmaktadır.

HOŞKÖY ORTAOKULU

E-TWİNNİNG,ERASMUS,TÜBİTAK PROJELERİ

2022-2023 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI PROJE ÇALIŞMA TAKVİMİ

EYLÜL – EKİM

1. Okul genelinde proje ekiplerinin ve proje öğrencilerinin, sınıflarının belirlenmesi.
  2. En az 5 kişi olmak üzere proje ekiplerinin oluşturulması.
  3. Proje toplanma tarihlerinin belirlenmesi.
  4. Yıllık çalışma planın hazırlanması.
  5. Çalışma  faaliyetlerinin belirlenmesi.
  6. eTwinning Türkiye (http://etwinning.meb.gov.tr/) ve eTwinning (http://www.etwinning.net)  internet sitelerinin tanıtımı ve takibinin yapılması.
  7. eTwinning proje portalına üye olunması.
  8. Tübitak proje ekiplerinin toplanması.
  9. Tübitak projelerinin hazırlanma sürecinin başlaması.

KASIM – ARALIK

1. eTwinning&Avrupa Birliği Sosya kulüp panosunun hazırlanması.
  2. eTwinnig proje örneklerinin incelenerek,eTwinng proje konularının belirlenmesi.
  3. eTwinning proje portalında proje oluşturulması veya projeye dahil olunması.
  4. Sosyal kulüp panosunda eTwinning proje etkinliklerinin sergilenmesi.
  5. Sosyal kulüple ilgili formların doldurulup değerlendirilmesi.
  6. Ulusal Ajans (www.ua.gov.tr)internet sitesinin tanıtımı ve takibinin yapılması.
  7. TÜBİTAK Projeleri bilgilendirme faaliyetlerinin yürütülmesi.
  8. Tübitak projelerinin hazırlanması ve sunulması.

OCAK - ŞUBAT

1. Projelerde yapılacak çalışmaların karara bağlanması.
  2. Sosyal kulüple ilgili formların doldurulup değerlendirilmesi.
  3. Yapılacak faaliyetlerin tartışılması.
  4. Proje tekliflerinin incelenerek karara bağlanması.
  5. Proje ortağı arama çalışmaları ve yöntemleri hakkında bilgi verilmesi.
  6. Belirli günler ve haftalarla ilgili çalışmaların yapılması.
  7. Comenius (okul ortaklığı) projeleri hakkında bilgi verilmesi.

MART - NİSAN

1. Genel kurulun toplanması.
  2. Alınmış kararların gözden geçirilmesi.
  3. Uygulanacak yöntem ve yapılacak çalışmaların karara bağlanması.
  4. Proje faaliyetleri hakkında bilgi verilmesi
  5. Öğrencilere proje faaliyetleri için gerekli  linkler verilmesi.

MAYIS – HAZİRAN

1. Genel kurulun toplanması.
  2. 9 Mayıs "Avrupa Günü" kapsamında yapılacak etkinliklerin belirlenmesi.
  3. Sosyal kulüple ilgili formların doldurulup değerlendirilmesi.
  4. eTwinning&Avrupa Birliği Sosyal kulüp panosunun düzenlenmesi.
  5. Yıl içinde yapılan çalışmaların değerlendirilmesi.
  6. Yıl sonu çalışma raporunun hazırlanması.

Kas

Okulumuzda taşımalı eğitim olduğu için öğle aralarında yemek verilmektedir. Artan yemekleri de sokak hayvanları yemektedir.

Kas

Geleneksel Çocuk Oyunları kapsamında oyun sahalarımız yenilendi ve öğrencilerimizin kullanımına sunuldu.

Kas

Bakanlığımız Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından aylık olarak yayınlanan, sınavla öğrenci alacak ortaöğretim kurumlarına ilişkin örnek sorularla birlikte; beceri temelli testlerin ve kazanım kavrama testlerinin sınıflarda çözüldü.